Bouw - Techniek en Duurzaamheid loopt als een rode draad door mijn leven

Als bouwkundig en Energie Adviseur ondersteun ik klanten in het uitdagende stuk energietransitie dat voor ons ligt. U kunt bij mij terecht voor een instap adviesgesprek (online of huisbezoek), een EPC meting, warmtescan of een ontzorgd begeleidingstraject van advies - offerte - subsidie. Daarnaast zit ik in de afsluitende fase

Mijn werkgebied is Arnhem - Oosterbeek -Velp.

 

 

Uw huis en de toekomst

Waarschijnlijk draait uw woning grotendeels op aardgas. Misschien heeft u zonnepanelen. Naast alle nieuwsberichten over de noodzaak tot verduurzamen, merkt u de gevolgen ook in uw portemonnee. U bent op het punt gekomen dat u wilt weten wat er in uw huis mogelijk is tegen welk budget om straks niet achteraan in de rij te staan. Welke motivatie u ook heeft om mee te gaan in deze transitie, ik neem u graag bij de hand.

Als energieadviseur werk ik o.a. namens de gemeente Arnhem en voor mijn eigen bedrijf. Ik heb ruime ervaring in maatwerk adviesgesprekken waarin de benodigde investeringen en beparingen worden besproken en doorgelopen. Ik gebruik hiervoor een gecertificeerd software programma om zaken door te rekenen. Zodat u ook weet welke maatregelen op welke manier een gunstige invloed hebben op een toekomstig gecertificeerd energielabel (EP-W label) welke u tegen die tijd eveneens door mij kunt laten opstellen.

De kosten zijn afhankelijk van de grootte en type woning, vanaf €750 incl. BTW.        Neem contact met mij op voor een offerte.

Een andere optie is een 'woningscan' of 'rondje huis'. Hier kom ik op praktische manier kijken wat voor u en uw woning mogelijk is. Dit gesprek duurt een uur, kent geen rapport (u kunt uiteraard aantekeningen maken) en is €99 incl. BTW voor de regio Oosterbeek. Buiten Oosterbeek tegen meerprijs. Voor veel mensen is dit voldoende informatie om verder te kunnen.

 

Energieprestatie van gebouwen - Bepalingsmethode

 

NTA 8800:2022  geeft termen, definities en de methode voor de bepaling van de getalswaarde van de energieprestatie en daaruit afgeleide indicatoren van een gebouw of een deel van een gebouw. Over het algemeen is dit een getalswaarde in kWh/m2.y, met uitzondering van het aandeel hernieuwbare energie, dat wordt weergegeven als percentage. Het toepassingsgebied strekt zich uit over alle gebouwen van alle gebruiksfuncties waarvoor de (bouw)regelgeving eisen stelt aan de energieprestatie, zoals woningen, woongebouwen en utiliteitsgebouwen, zowel nieuw als bestaand. NTA 8800:2022 vervangt NTA 8800:2020+A1:2020 die op 1 januari 2021 is gepubliceerd. In deze nieuwe editie zijn kleine aanpassingen en verduidelijkingen verwerkt als gevolg van o.a. ervaringen in de markt. Daarnaast zijn inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd op verzoek van de markt. De wijzigingen betreffen onderwerpen waarvoor nieuwe inzichten zijn verkregen of nieuwe technieken die zich hebben bewezen.

 

 

 

 

 

Energiebewust en comfortabel wonen of werken!

 Uw rekening gaat naar beneden en ondertussen doet u iets goeds voor de wereld....