Belangrijk: aanmelden zonnepanelen op energieleveren.nl

Nu steeds meer mensen zonnepanelen op hun dak plaatsen, wordt op zonnige dagen op veel plekken overtollige (zonne-)energie ingevoed op het net. Daar is het energienet eigenlijk niet op berekend. Hoe meer informatie er beschikbaar is over waar en hoeveel zonnepanelen er op daken liggen, hoe beter de netbeheerders ervoor kunnen zorgen dat het energienet stabiel en betrouwbaar blijft. Particulieren en MKB-bedrijven die energie gaan leveren aan het net, zijn daarom verplicht hun installatie aan te melden op www.energieleveren.nl. Daarbij moet ook het het merk en type omvormer worden ingevoerd. De eisen waaraan de installaties moeten voldoen zijn vastgelegd in de Europese Netcode Requirements for Generators (RfG). Netbeheer Nederland hanteert een lijst met geverifieerde omvormers, die aan de eisen van de RfG voldoen. Deze lijst, die hier geraadpleegd kan worden, wordt regelmatig geactualiseerd.


19-04-23 Trainingsdag Tripple Solar over PVT warmtepomp systeem. Mooi product, maar wat zijn ze prijzig. Toch blijf ik fan. Heb je nog geen zonnepanelen, wil je deze wel én denk je na over een warmtepomp, dan vind ik dit een erg mooie gecombineerde oplossing. En geluidsarm, ook niet onbelangrijk in dicht bebouwd Nederland.


06-04-23 Vivare kennissessie over duurzaamheid voor energie coaches. Lekkere broodjes, helaas niks nieuws onder de zon.


03-04-23 Training bijscholing vloerverwarming. De laatste ontwikkelingen in experience centrum JK Vloerverwarming. Met dank aan Jeroen de Melker.


30-03-2023 Opname en adviesgesprek kinderdagverblijf  de Groene Weide in Oosterbeek. Voor het MKB bent u bij mij ook aan het juiste adres.


28-03-23 kennissessie training electrificering in de Energiemarkt. Voor als u zich afvraagt wat de toekomst is hoe wij onze huizen en gebouwen gaan verwarmen, allemaal met electriciteit, waarvan in de toekomst vermoedelijk zo veel mogelijk groen (windmolens, zonne energie of waterkracht).


25-03-23 Gevraagd om met een 3 koppig team MKB adviesgesprekken te ontwerpen voor een gemeente. Een leuke en inpsirerende eer : )


24/26-03-23 En natuurlijk ook af en toe zelf even opladen. Charge en re-charge als Energie Adviseur tussen groene Duitse (winderige) sparren.

Het was een heerlijk wandelweekend in de Eifel.


23-03-23 Prettige kennismaking met energiewinkel Renkum om de neuzen dezelfde kant uit te laten wijzen met het duurzaamheidsloket Oosterbeek. Voor verduurzamen is samenwerking erg belangrijk.


17-03-23 Samenwerking afstemmen vloerverwarmingsspecialist. Helaas blijkt dat niet elk bedrijf even netjes met afspraken omgaat. Tot twee keer toe naar Ede gereden en voor een dichte deur gestaan. Dat betekent wel gelijk dat deze ervaring beter door mij is opgedaan, want daar heeft u als klant uiteindelijk ook wat aan. Betrouwbare bedrijven zijn gewoon heel belangrijk om mee samen te werken. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet.


03-03-23 IT afstemming. Ook dit moet af en toe gebeuren, wilt u er van verzekerd zijn dat mijn software programma's goed doorlopen, ik bereikbaar ben en goede rapporten kan afleveren. Blij met de veelzijdige kennis die dit bedrijf in huis heeft!


15-02-23 Afgesproken met een groot Arnhems glasbedrijf en landelijke speler op het isolatie glas. Leuk gesprek, mooie voorbeelden besproken en altijd goed om de eigen kennis te blijven opfrissen. En natuurlijk wil ik u de afbeelding hieronder niet onthouden.


14-02-23 Ventilatie kennisavond. Grotendeels gesneden koek. Maar wel grappig om het duikboot verhaal te horen om eea ook te kunnen relativeren. Wist u dat personeel in een duikboot gerust 24/7 dagen achtereen worden blootgesteld aan 1500 ppm zonder dat dit tot klachten lijdt. Als grenswaarde in woningen wordt 0,12 vol % (1200 ppm) CO2 gehanteerd.


02-02-23 Amersfoort. Even een weekendje eruit om alle rapporten en cijfers uit het systeem te krijgen. Een geweldige overnachting op een echte ouderwetse sloep. Ik zal maar niet nadenken over de isolatie waarde van al dat prachtige staal.


25-01-23 Afscheid Marije. REIJE verliest een fijne directeur. Fijn dat ze haar werkzaamheden voortzet bij de Energiebank Arnhem.


24-01-23 Kennisdelen Volkshuisvesting. Informatieve bijeenkomst om de duurzaamheids aanpak van Volkshuisvesting te bespreken. Dit zijn weer heel ander soort adviesgesprekken dan de klanten die ik normaal heb.


13-10-22 Duurzaamheidsloket Renkum. Nadat ik tijdens de corona pandemie in contact stond met de gemeente over een pilot op het gebied van Duurzaamheidsondersteuning, ben ik blij dat ik me heb kunnen aansluiten bij het nieuwe initiatief vanuit het Regionaal Energieloket. Renkum heeft eindelijk een eigen duurzaamheidsloket waar inwoners terecht kunnen met hun uiteenlopende vragen over verduurzamen. Ik en mijn collega zitten daar de 2e donderdag van de maand om uw vragen te beantwoorden.

Voel je welkom voor deze laagdrempelige (en gratis) manier om op weg geholpen te worden met die eerste vragen.


01-01-23 WES gesprekken. In opdracht van de gemeente Arnhem voer ik samen met collega ZZP'ers de hiernieuwde vorm van Energie Adviesgesprekken uit. Het format is iets anders dan afgelopen jaar. Maar wat hetzelfde blijft is dat we de inwoners van deze gemeente allemaal adviseren bij hun woningbezit om de grote verduurzamingsslag te maken.